Waarom gebruiken mensen een elektrische sigaret?

De opkomst van elektronische sigaretten heeft aanleiding gegeven tot een zeer terechte vraag: Waarom maken mensen gebruik van elektronische sigaretten? Veel mensen hebben zeer uiteenlopende redenen voor het gebruik van e-sigaretten dan je zou verwachten. Hier zijn de meest voorkomende redenen:

Gezondheid en nicotine

Nicotine werkt niet geheel nadelig, ondanks dat het een giftige werking heeft op de lange termijn is het niet kankerverwekkend. Het is tevens gebleken dat het de mentale behendigheid verbeterd terwijl het stress vermindert. Het probleem, volgens de meeste onderzoekers, zit hem in de huidige manieren waarop nicotine wordt afgegeven. Rook en teer inademen wordt algemeen beschouwd als het meest schadelijke aspect van roken.

Los van de feiten en fictie die er zijn rondom elektronische sigaretten, zijn veel gebruikers van mening dat e-sigaretten veiliger en schoner zijn dan de traditionele sigaretten. Dit is een onderwerp dat voor veel discussie zorgt, maar een gemeenschappelijke consensus is dat elektronische sigaretten niet geheel zonder risico’s zijn. Desondanks zijn ze aanzienlijk veiliger dan de traditionele sigaretten. Voor mensen die hun nicotinebehoefte willen vervullen, maar bezorgd zijn over de gevolgen voor hun gezondheid op de lange termijn, biedt de e-sigaret het ideale afgiftesysteem.

Stoppen met roken

Ondanks het feit dat de FDA (Food and Drug Administration in de US) het e-sigaret bedrijven heeft verboden om te ‘claimen’ dat ze gebruikt kunnen worden om te stoppen met roken, is dit één van de belangrijke redenen waarom mensen ze alsnog proberen.

Algemeen aanvaarde vormen van het stoppen met roken (kauwgom, pleisters e.d.) lijken vaker te mislukken dan dat zij hun werk doen (15% voor zware rokers, 26% voor lichte rokers).

Elektronische sigaretten zorgen voor de zelfde ervaring als het reguliere roken andere vervangende therapieën niet, dat is 1 van de voornaamste redenen waarom het juist wel werkt.

Flexibiliteit

Een groot aantal werkplekken, landen, steden, verhuurders en meer hebben het verboden om te roken in het openbaar of bepaalde ruimtes. Voor mensen die echt genieten van het roken of waarbij de gewoonte in hun routine zit ingebakken, zijn elektronische sigaretten de ideale oplossing.. geen rook, dus niet roken.

Jammer genoeg vatten vele anti-rook activisten dit verkeerd op en zien dit slechts als niets meer dan een passief agressieve manier om mensen bloot te stellen aan het zien van  roken waar roken eigenlijk niet mag.

Het gebrek aan een geur houdt in dat elektronische sigaret gebruikers het roken kunnen ervaren in situaties waarin de geur normaliter een probleem (professionele, sociale, of familie- gerelateerd) zou kunnen zijn. Doordat er geen verbranding bij komt kijken en dus geen as hoeft er niks te worden schoongemaakt, laat staan de standaard: Wacht even, ik ben nog niet klaar met deze nog eventjes.

Geld, geld , geld

Een pakje sigaretten kosten rond de €7,- soms duurder! En de accijns worden alsmaar hoger, maar liefst €5,- per pakje ,dan kan roken een vrij dure gewoonte worden. Elektronische sigaretten zijn in vergelijking vele malen goedkoper. 1 flesje e-liquid is verkrijgbaar vanaf €3,95 en is gelijk aan maar liefst 5 pakjes sigaretten! Alleen de eerste aankoop kan wat hoger zijn in verband met de aanschaf van de elektronische sigaret, bij shishapen.nl is er al een starterkit  verkrijgbaar vanaf €15,95.

Zelfs het kopen van wegwerpbare shishapennen ( de meest kosteneffectieve inefficiënte methode ) is ongeveer gelijk aan €4,- per pakje . Op dit moment zijn elektronische sigaretten niet aan accijns onderheven. Alhoewel wij denken dat het slechts een kwestie van tijd is voor dat dit gebeurt gezien de stijgende lijn in populariteit.

Wanneer men eenmaal gebruik maakt van de e-sigaret , vinden gebruikers tal van andere redenen om fanatieke gebruikers te blijven. De e -sigaret modding community (die maken gebruik van verschillende onderdelen en passen e-sigaretten geheel aan) voldoet aan de hobbyist kant van velen. De flexibiliteit in smaak van elektronische sigaretten biedt een veel meer ontspannen en plezierige ervaring. Ja, ook volwassen houden van smaakjes zoals aardbei en Cola! Wat de reden ook is, e-sigaretten zijn en blijven een goed alternatief voor het reguliere roken!

Wat is jouw reden om gebruik te blijven maken van de e-sigaret?

Ons product is bedoeld voor rokers van 18 jaar en ouder om een minder schadelijk alternatief te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *