Hoe je net als ik kunt stoppen met roken

Wil je graag stoppen met roken en heb je zowel de pleisters, de kauwgom als de bekende ‘cold turkey’ methode al geprobeerd, maar lijkt niets te werken? Ik vertel je graag meer over de manier waarop ik ben gestopt, aangezien je daarmee op een heel natuurlijke manier van de traditionele sigaret af kunt komen. Benieuwd hoe ik heb kunnen stoppen met roken?

Nicotine afbouwen

Ik heb hier op www.shishapen.nl allereerst de eGo CE4 besteld. De handige starterkit bestaat uit de e-sigaret, een USB oplader en natuurlijk de handleiding. Deze laatste diende bij mij meer als naslagwerk, aangezien ik al vrij snel door had hoe ik gebruik kon maken van de elektronische sigaret. Ik wilde graag stoppen met roken, omdat ik de kosten niet goed meer kon betalen en ook mijn omgeving niet gelukkig was met de rooklucht waar ik verantwoordelijk voor was. Ik zag het echter totaal niet zitten om ‘cold turkey’ af te kicken, vandaar dat ik gebruik ben gaan maken van de elektronische sigaret. Ik heb liquids met steeds iets minder nicotine gebruikt, om dit langzaamaan af te bouwen. Ik begon met liquids met 18mg nicotine en ben vervolgens overgestapt naar 12, 6 en uiteindelijk zelfs 0mg nicotine. Het stoppen met roken verliep heel geleidelijk, waardoor mijn lichaam hier uitstekend aan kon wennen.

Voordeliger roken

Het stoppen met roken levert me nu enorme voordelen op, waardoor ik dit verhaal graag met je deel. 1 flesje e-liquid van 10ML kost bijvoorbeeld maar €3,95, terwijl het gelijk staat aan 5 pakjes reguliere sigaretten! Vanwege met name de accijnzen zijn de prijzen van die pakjes enorm opgelopen, waardoor ik de kosten zelf niet meer kon betalen. Dankzij de elektronische sigaretten kun je stoppen met roken op de traditionele manier, maar voordelig gebruik blijven maken van de e-liquids.

Bovendien mag ik met de elektronische sigaret overal naar binnen en kan ik dampen waar ik wil. Ik bepaal zelf van welke smaak ik gebruik maak, terwijl de damp voor anderen reukloos is.

Volledig stoppen met roken

Zelf ben ik uiteindelijk volledig gestopt met roken. Met name mijn directe omgeving waardeert het enorm dat ik nu geen sigaretten meer opsteek, maar zij hebben ook veel begrip voor de tijd die ik genomen heb voor het stoppen. Ik heb uiteindelijk zelf ervaren dat het van belang is om een gewoonte slechts licht aan te passen, om een blokkade vanuit je zelf te voorkomen. Dankzij de elektronische sigaret kon ik stoppen met roken en ik zou je zeker aanraden dit ook te proberen, indien je de sigaretten of nicotine eigenlijk zat bent.

Ons product is bedoeld voor rokers van 18 jaar en ouder om een minder schadelijk alternatief te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *