Op 16 maart 2013 is de shisha pen voor de eerste keer in het nieuws geweest, helaas heeft de media de elektronische sigaret gekenmerkt als “oefensigaret voor kinderen”. Dit vanwege de verkrijgbaarheid van het product voor jonge kinderen in tabakswinkels. Shishapen.nl is hierbij als bron gekenmerkt en werd genoemd in o.a.:

Op 3 mei 2013 is de shisha pen wederom negatief in het nieuws gekomen. Hierbij raadde het Trimbos- instituut gebruik van de elektronische sigaret af, vanwege een gebrek aan onderzoek.

Zie ook de factsheet van het Trimbos instituut over de shisha pen.

Wij van shishapen.nl willen  duidelijk maken dat de shishapen nooit bedoeld is voor jongeren onder de 18, de term ‘kindsigaret’ die de media in het leven heeft geroepen geheel te kunnen uitbannen. Aangezien het bij shishapen.nl alleen mogelijk is om via internet bankieren te betalen zou het voor minderjarigen niet mogelijk moeten zijn om een shisha pen aan te schaffen, zonder toestemming van ouders. Daarbij sturen wij de bestelling op naar een huis adres. Er vanuit gaande dat minderjarigen thuis wonen zal elke ouder hier goede controle over kunnen hebben. Vandaar ook dat uitlevering aan kinderen bijna niet mogelijk is zonder dat ouders hier zelf toestemming voor geven. Wij verwachten dat ouders van kinderen die een Shisha pen willen kopen hun verantwoordelijkheid nemen.

Daarnaast wordt er door ons duidelijk vermeld bij het bezoeken van deze website dat dit product en de verkoop ervan voor personen 18 jaar en ouder is bedoeld, ondanks dat dit niet bij wet is geregeld vinden wij dit ethisch gezien de juiste manier van handelen.

Wij hebben vanaf het begin van de verkoop meerdere malen contact gehad met het Trimbos instituut en onze volledige medewerking verleend. Indien er uit onderzoek blijkt dat de shishapen ernstig schadelijk is voor de volksgezondheid hebben wij besloten dit product uit de handel te halen, indien er restricties op het product komen die wij zelf nog niet hebben opgelegd zullen wij er alles aan doen deze te hanteren.

Daarbij willen wij vermelden dat ondanks het negatieve beeld dat men geeft aan de pen, het een leuk product is en blijft. Dat is dan ook dé reden geweest voor ons om het op de markt te brengen.

Op 4 juli 2013 is de shisha pen gebleken niet schadelijk te zijn en hoeft daarom ook niet verboden te worden. Zie artikel >>

Op 20 Juni 2017 stond er een artikel over e-sigaretten hieruit blijkt dar een E-sigaret 95% minder schadelijk is dan een gewone sigaret. u kunt hier het artikel lezen.

Al onze producten zijn bedoeld voor rokers van 18 jaar en ouder om een minder schadelijk alternatief te bieden.

Onze producten zijn niet bedoeld voor minderjarigen als voorloper om te beginnen met roken.