Hoe werkt een e-sigaret?

De shishapen is een wegwerpbare elektronische waterpijp en is de eerste in zijn soort. Bij shishapen.nl kunt  u gemakkelijk  onder andere de shishapen bestellen, -mits u 18 jaar of ouder bent-  en ontvangt u deze veilig binnen 3 werkdagen in huis.

Een shishapen is een tweedelig apparaat dat het roken simuleert als dat van een traditionele sigaret, maar dan zonder schadelijke stoffen zoals nicotine, tabak of teer. De cartridge is samengesteld uit een patroon met vloeibare ingrediënten, vereist voor het maken van volledige damp. Tevens bevat deze een verwarmingselement, welke gekoppeld is aan een batterij die dan de damp veroorzaakt als u een trek van de pen neemt.

De e- sigaret batterijen zijn lithium-ion-eenheden die worden geactiveerd door een luchtdruk sensor. Deze wordt geactiveerd als de gebruiker een trek neemt. Hierdoor gaat de batterij in werking, en schakelt deze over naar het verwarmingselement in de cartridge.

Bij het aansteken van een traditionele sigaret vindt er verbranding van tabak plaats, die rook vrijgeeft waarin nicotine en nog een paar andere duizenden stoffen in zit. De gebruiker haalt de rook met nicotine hiervan over de longen. Een elektronische sigaret is niet afhankelijk van dit verbrandingsproces. In plaats daarvan verwarmt het een vloeistof en zet deze vloeistof naar een (water) damp die de gebruiker inhaleert.

Het verschil tussen een waterpijp en een shishapen

Het grootste verschil tussen beide is natuurlijk overduidelijk, de shishapen is klein en compact en is zowat overal te roken. De waterpijp daarentegen slechts op enkele plaatsen, voornamelijk lounges.

Al onze producten zijn bedoeld voor rokers van 18 jaar en ouder om een minder schadelijk alternatief te bieden.

Onze producten zijn niet bedoeld voor minderjarigen als voorloper om te beginnen met roken.