Esmoking of toch maar niet?

We zien tegenwoordig zoveel verschillende reclames voorbijkomen over de E-sigaretten. In dit artikel kunt u meer lezen over het bekende tv merk E-smoking. Wij hebben bekeken wat de verschillen zijn tussen E-smoking en de Ego CE4. Dit zijn beiden elektrische sigaretten met hetzelfde doel maar werken allebei met een ander systeem. Omtrent de e-sigaret zijn er veel vragen, om enkele van uw vragen te beantwoorden kunt u onze ‘veelgestelde vragen over elektronische sigaretten sectie bekijken’.

Wat is E-smoking?

E-smoking is een merk elektrische sigaretten die gemaakt zijn om mensen op een betere manier te laten roken of geheel te laten stoppen. In tegenstelling tot de Ego CE4 die gebruik maakt van liquids, werkt E-smoking met patronen. De patronen hebben 5 smaken namelijk;

 • Regulier
 • Chocola
 • Koffie
 • Vanille
 • Menthol

De E-liquids van de reguliere elektrische sigaretten zijn in meer dan 500 smaken verkrijgbaar waardoor uw keuze veel breder is. U zult altijd een smaak vinden die bij u past doordat de smaken ook nog eens gemixt kunnen worden en u dan een combinatie kunt maken van uw favoriete smaken.  De smaken van de E-smoking  zijn er ook in verschillende sterktes nicotine; 0mg, 6mg, 11mg en 16 mg. Aan de hand van de sterkte kunt u proberen af te bouwen en uiteindelijk nicotine vrij te roken, indien dat uw streven is.

Is E-smoking duur?

In vergelijking met de Ego CE4 is E-smoking duurder. Zoals eerder vermeld maakt de e-smoking gebruik van patronen. Een pakje patronen staat voor ongeveer 80 sigaretten en kost 9,95 euro. De Ego maakt gebruik van E-liquids die verkrijgbaar zijn in tientallen smaken, je kunt het je zo gek niet bedenken. De smaken die  op dit moment erg populair zijn;

 • Aardbei
 • Perzik
 • Tobacco Reunite
 • King Leaves
 • Cappuccino

Net als bij E-smoking zijn deze ook in gradaties nicotine te verkrijgen; 0mg, 6mg, 12mg, 18mg. Een E-liquid kost €3,95 en staat gelijk aan 5-6 pakjes sigaretten dat betekent 100-120 sigaretten. We zijn er nu qua vulling uit dat de E-smoking duurder is. Een basispakket van E-smoking kost 59,95 euro de Ego CE4 kost 15,95 euro exclusief de E-liquid van 3,95 euro. Dit betekent dat de navulling niet alleen goedkoper is maar ook de gehele starterskit die qua inhoud bijna hetzelfde bevat.

In de starterskit van E-smoking krijg je 6 patronen, 2x 16mg, 2x11mg, 1x6mg, 1x0mg. Dit betekent dat je als starter extra patronen zou moeten bestellen als je nog niet zo snel kan afbouwen van de hoeveelheid nicotine. Bij de Ego bestel je zelf de smaak en de hoogte van je nicotine en zit je goed voor de komende 5 a 6 pakjes sigaretten die je normaliter zou roken.

Is E-smoking makkelijk in gebruik?

E-smoking is op zicht een makkelijk product. Een opgeladen E-sigaret is goed voor een halve patroon wat gelijk staat aan 8 sigaretten. De Ego kan je de gehele dag gebruiken mits hij helemaal is opgeladen. Het klinkt misschien als meer werk wanneer je bedenkt dat er bij de Ego nog een E-liquid gevuld moet worden.  Maar dit zeer korte leerproces zal snel zijn vruchten afwerpen.

Door middel van de atomizer die een transparant uiterlijk heeft kan je bij de Ego zelf zien hoeveel je eigenlijk gebruikt en heb je dat ook in de hand. Bij de patronen van E-smoking weet je niet hoeveel je daadwerkelijk rookt per keer. Bij beiden starterkits krijg je een handleiding toegestuurd, van de Ego staat hij ook online om van tevoren te kijken hoe jouw E-sigaret eigenlijk werkt en u gelijk kunt beginnen met dampen zodra het binnen is.

Ervaringen met E-smoking

Aan de hand van gebruikerservaringen op de website van E-smoking en diverse fora hebben wij het volgende kunnen concluderen over E-smoking:

 • Smaak: Doordat er weinig keuze is hebben mensen vaak problemen om hun smaak te vinden.
 • Batterij: De batterijduur van e-smoking is vaak een probleem. Er wordt aangegeven dat een opgeladen batterij goed is voor een halve patroon. Helaas is dit niet altijd het geval en gaat de batterij ook vaak kapot.

Je hebt hier de E-smoking goed kunnen vergelijken en wellicht wel een keuze kunnen maken welk product beter bij u past. Wij zijn zeer benieuwd naar je keuze en waarom? E-sigaretten komen steeds meer en meer op de markt maar laat je niet gek maken door alle reclames en negatieve reacties. Lees blogs en stel vooral vragen als je niet zeker weet welk product bij je past.

Ons product is bedoeld voor rokers van 18 jaar en ouder om een minder schadelijk alternatief te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *