Dampen: wat doe ik fout?

Voor de meeste beginnende dampers en soms gevorderde lijkt van alles fout te gaan. Kleine dingen die niet goed gingen of waar je uiteindelijk ontevreden over was. De overstap van roken naar dampen kan voor sommige dan ook een moeizame reis zijn, hieronder volgt een lijstje met handelingen die je weliswaar verkeerd doet. Hierin zullen we situaties uitleggen om je te helpen om een betere dampervaring te creëren.

Fouten die je zult maken bij het elektrisch roken (dampen)

Mijn clearomizer lekt bij het navullen:

Dit is een veelvoorkomende fout die vooral voorkomt bij beginnende dampers. De e-liquid mag niet in het midden van de clearomizer komen dit is namelijk voor de luchttoevoer. Een manier om dit te voorkomen is om je clearomizer een beetje te kantelen als je hem bijvult. Hierdoor kan de e-liquid langs de zijkant stromen zonder het middelste gat te bereiken.

Mijn oplader breekt tijdens het laden van mijn ego:

Persoonlijk heb ik het zelf nooit meegemaakt, maar veel anderen wel. Wanneer u de ego op de lader schroeft moet u het niet te strak vast schroeven. Bij het geringste weerstand moet u stoppen met draaien. De laders zijn klein en van kunststof, dus gevoelig om te breken.

Ik krijg een verbrande smaak met mijn nieuwe atomizer / clearomizer of cartridge:

Een brandsmaak kan meerdere oorzaken hebben. Maakt u gebruik van een VV batterij kan het voltage te hoog staan waardoor de wick (de lontjes binnen in de atomizer) aan het verbranden is. Dit geld ook voor de coil binnen in clearomizers.

Nog een oorzaak is een tekort aan e-liquid. Wanneer er te weinig liquid zit in de atomizer of clearomizer is het te vergelijken met een sigaret die bijna op is. Het ‘filtersmaakje’ komt dan naar voren. Probeer de clearo daarom altijd voor minimaal ⅓ gevuld te hebben.

Het vullen van cartridges (bij de sig- alike e-sigaretten) werkt iets anders, dit raden we normaliter ook niet aan. Wilt u liquids gebruiken en dus een betere smaakervaring, raden wij gewoon gebruik te maken van hervulbare e-sigaretten.

Wilt u alsnog een cartridge vullen, dit werkt als volgt:

  1. Neem het rubberstuk dat de cartridge dekt en vul het halverwege.

  2. Neem het witte stuk uit de bovenkant van de cartridge en plaats de cartidge langzaam in het gevulde heldere rubberstuk ondersteboven.

  3. Laat de cartridge voor een moment zitten.

  4. Trek de cartridge eruit

  5. Blaas door je driptip heen om oude vloeistof eruit te krijgen.

Als u problemen ondervindt met dampen komt dit door dat je het verkeerd doet of het product is defect. Dampen is gemaakt om te werken en het werkt! Voordat je het opgeeft en gefrustreerd raak doordat je ontevreden bent maak dan gebruik van reviews en stel vooral vragen!

Ons product is bedoeld voor rokers van 18 jaar en ouder om een minder schadelijk alternatief te bieden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *